ua en ru

ЄБРР надасть кредит на 70 млн дол. українській Coal Energy на розвиток технологій та енергоефективність

Європейський банк реконструкції і розвитку (ЄБРР) надасть кредит на суму до 70 млн дол. українській гірничодобувній групі Coal Energy SA, яка використає отримані кошти для модернізації, підвищення ефективності та безпеки виробничих потужностей, розташованих у Східній Україні. Про це повідомляє прес-служба ЄБРР в Україні.

Кредит буде наданий двома рівними траншами. Перший транш буде використаний для фінансування потужностей Coal Energy з переробки вугільних відходів та збагачення. Другий транш буде призначений для розвитку технологій переробки відходів, реалізації заходів з поліпшення охорони праці і техніки безпеки, а також пріоритетних заходів з підвищення енергоефективності.

ЄБРР є найбільшим фінансовим інвестором в Україні. Станом на кінець листопада 2012 р. банк узяв на себе зобов'язання щодо надання понад 8 млрд євро (10 млрд дол.) у рамках 331 проекту.

Coal Energy S. A. - вугледобувна компанія зі штаб-квартирою в Люксембурзі, об'єднує вугільні активи НВО "Механік" і є третьою за величиною запасів (доведені - 235,5 млн т) приватною компанією в Україні. Компанія контролює 10 шахт, а також потужності зі збагачення та переробки вугільних відвалів. Експортує продукцію в Східну Європу (Болгарія, Словаччина, Молдова), останнім часом і в Туреччину.

Читайте також: ЄБРР надасть "Украероруху" кредит на 41 млн євро на модернізацію аеронавігаційної системи