ua en ru

ЄБРР надасть "Украероруху" кредит на 41 млн євро на модернізацію аеронавігаційної системи

Європейський банк реконструкції і розвитку (ЄБРР) надає Державному підприємству обслуговування повітряного руху України ("Украерорух") кредит на суму до 41 млн євро з метою фінансування проекту модернізації аеронавігаційної системи. Даний проект допоможе привести у відповідність стандарти "Украероруху" в рамках програми "Єдине європейське небо", повідомляє прес-служба ЄБРР.

Європейський інвестиційний банк (ЄІБ) надасть паралельне фінансування проекту на таку ж суму, що допоможе державі та національному провайдеру аеронавігаційних послуг досягти відповідності стандартам Європейського союзу, підвищити рівень безпеки та збільшити пропускну спроможність повітряного простору. Метою проекту є заміна та модернізація інфраструктури спостереження за польотами у ключових аеропортах.

"Проект також профінансує вдосконалення систем обслуговування повітряного руху та систем голосового зв'язку, а також спорудження аеродромних диспетчерських вишок в аеропортах "Бориспіль" та "Одеса". Головною перевагою впровадження цього проекту є покращення безпеки і надійності українського повітряного простору, а також підвищення ефективності виконання польотів для користувачів", - йдеться в повідомленні.

Інвестиційна програма супроводжується наданням технічної допомоги як провайдеру аеронавігаційних послуг, так і регулятору, для сприяння у виконанні зобов'язань, прийнятих ними у рамках членства у Європейській Організації з безпеки аеронавігації (Євроконтроль), а також вимог, пов'язаних із запланованою інтеграцією у Єдиний Європейський Авіаційний Простір та в рамках програми "Єдине європейське небо".

ЄБРР бере участь у розвитку авіаційної галузі України з 1998 р.

ЄБРР є найбільшим фінансовим інвестором в Україні. Станом на грудень 2012 р. банк узяв зобов'язання щодо надання понад 8 млрд євро у рамках 331 проекту.

Читайте також: ЄБРР виділить "Укрзалізниці" 62,5 млн дол. для оновлення рухомого складу