ua en ru

ЄБРР знизив прогноз зростання ВВП України в 2011 р. на 0,5 п.п. - до 4,5%

Європейський банк реконструкції і розвитку (ЄБРР) знизив у порівнянні з липневими даними прогноз зростання ВВП України в 2011 р. на 0,5 п.п. - до 4,5%. Про це говориться у звіті ЄБРР.
Прогноз зростання ВВП в 2012 р. був знижений на 1 п.п. - до 3,5%.
"До останнього нападу глобальної нестабільності, економіка України відновлювалася у здоровому темпі, стимулируясь зовнішнім і, зовсім недавно, внутрішнім попитом. Тим не менш, нещодавно з'явилися ознаки уповільнення і зростання неприйняття ризику у фінансовому секторі. Хоча влада реалізували деякі умови програми МВФ 2010 р. (у тому числі з пенсійної реформи), найважливіші заходи, необхідні для стабілізації в газовому секторі, у тому числі підвищення тарифів для населення, як і раніше стикаються з політичним опором. Після майже річних затримки з виконанням програми МВФ, настрої ринку стали стрімко погіршуватися і фінансування держави поступово стає дорожче", - відзначається в огляді ЄБРР.
Нагадаємо, Національний банк України (НБУ) очікує зростання ВВП на 5% до кінця 2011 р. У держбюджеті-2012 закладено зростання ВВП у розмірі 5,5%.