ua en ru

ЄБРР підтримує продовження обмежень щодо проектів у Росії

ЄБРР підтримує продовження обмежень щодо проектів у Росії Фото: Олександр Данилюк (kmu.gov.ua)

РФ спробувала досягти скасування обмежень на фінансування проектів у РФ

Європейський банк реконструкції і розвитку (ЄБРР) підтримує продовження обмежень щодо проектів банку у Російській Федерації. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив міністр фінансів України Олександр Данилюк.

"Сьогодні на засіданні Ради Керуючих ЄБРР Російська Федерація спробувала досягти скасування обмежень на фінансування проектів у РФ. Ці обмеження було введено в 2014 році.На засіданні абсолютна більшість акціонерів підтримали продовження обмежень щодо проектів ЄБРР у Росії", - написав він.

За словами Данилюка, основна аргументація РФ полягала в тому, що ці обмеження завдають шкоди розвитку приватного сектору економіки Росії й "негативно впливають" на результати роботи ЄБРР.

Глава вітчизняного Мінфіну назвав грубим порушенням норм міжнародного права ситуацію, коли один акціонер ЄБРР здійснює військову агресію проти іншого акціонера.

"Військова та економічна агресія Росії проти України наносить шкоду не тільки Україні, але і Росії, включаючи і приватний сектор, про який так “хвилювався” представник РФ. Я також підкреслив, що необхідно продовжити обмежувальні заходи Банку проти Росії", - повідомив Данилюк.

Також Данилюк висловив переконання, що спроби Росії обійти обмеження і в подальшому не знайдуть підтримки серед партнерів України.

Сьогодні на засіданні Ради Керуючих ЄБРР Російська Федерація спробувала досягти скасування обмежень на фінансування прое...

Опубліковано Олександром Данилюком / Oleksandr Danyliuk 10 травня 2017 р.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що ЄБРР відмовився від фінансування російських проектів в 2017 році.