ua en ru

ЄБРР схвалив виділення Україні 100 млн євро на інфраструктурні проекти

ЄБРР схвалив виділення Україні 100 млн євро на інфраструктурні проекти Фото: ЄБРР

Банк також погодив проект модернізації держкомпанії "Укргідроенерго"

Європейський банк реконструкції і розвитку (ЄБРР) виділить Україні ще 100 млн євро на програму розвитку громадського транспорту. Інформацію про це рішення опублікувало Міністерство фінансів України (Мінфін).

У повідомленні йдеться, що в рамках даної програми підприємства громадського транспорту в Україні зможуть отримати від ЄБРР кредити на поліпшення інфраструктури і у першу чергу - на оновлення рухомого складу. Кредити будуть надаватися під гарантії місцевої влади.

ЄБРР надає кредити з рядом умов. Серед них: схвалення містом нових правил конкурсного розподілу маршрутів; проведення на рівні кожного міста тарифних реформ; підвищення стандартів розкриття підприємствами інформації про своєї фінансової та операційної діяльності. Ще однією умовою є поліпшення у сфері фінансового менеджменту, організаційної ефективності підприємств-позичальників, скорочення витрат та ін.

Першим підприємством, яке отримає кредит по даній програмі - "Одесаміськелектротранс" в р. Одеса. Кредит на суму до 8 млн євро буде наданий під гарантію міста на строк до 12 років, включаючи 2-річний пільговий період і буде погашатися 20 рівними частками кожні півроку.

У повідомленні Мінфіну також зазначається, що розглядається реалізація аналогічних проектів у Чернігові, Чернівцях, Сумах, Івано-Франківську, Миколаєві, Львові, Кременчуці, Житомирі та Луцьку. Відповідні індивідуальні кредитні угоди можуть бути підписані в 2016 - 2017 рр .

Крім того, ЄБРР погодив проект модернізації державної акціонерної компанії "Укргідроенерго".

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Кабінет міністрів України (Кабмін) схвалив проект угоди між ЄБРР і урядом про отримання гранту на ЧАЕС.