ua en ru

У ЄБРР сподіваються на переговори щодо фінансування "Нафтогазу" найближчим часом

У ЄБРР сподіваються на переговори щодо фінансування "Нафтогазу" найближчим часом Фото: "Нафтогаз України" (Андрій Коваль, РБК-Україна)

Важливим чинником для цього є проведення реформ в газовій галузі України

У Європейському банку реконструкції і розвитку (ЄБРР) сподіваються на проведення найближчим часом переговорів з урядом України і НАК "Нафтогаз України" про відновлення фінансування компанії. Про це в коментарі РБК-Україна повідомила заступник директора ЄБРР Марина Петров.

"Ми технічно готові для відновлення кредитування для "Нафтогазу"... Глобально - ми розуміємо, що це дуже важливий проект, ми розуміємо, що "Нафтогазу" взагалі будуть потрібні гроші для того, щоб фінансувати закупівлі газу, оскільки всі очікували, що будуть закупівлі газу у "Газпрому", зараз такої ясності немає, тому ми сподіваємося, що найближчим часом ми будемо за столом переговорів і з урядом, і з компанією для того, щоб відновити фінансування", - сказала Петров.

Вона також додала, що важливим фактором для продовження фінансування "Нафтогазу" є проведення реформ у газовій галузі України.

"Ми сподіваємося, що будуть продовжені реформи в газовій галузі, до яких прив'язаний, насправді, цей проект", - сказала заступник директора ЄБРР.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що російська газова компанія "Газпром" запропонувала НАК "Нафтогаз України" дату для проведення переговорів про розірвання контрактів на поставку і транзит газу.

Як відомо, 28 лютого Стокгольмський арбітраж ухвалив рішення на користь "Нафтогазу" за ключовою вимогою української сторони в рамках спору за контрактом на транзит російського газу в країни Європи.