ua en ru

ЄБРР інвестує 30,5 млн дол. в Louis Dreyfus Commodities

Європейський банк реконструкції і розвитку (ЄБРР) інвестує 30,5 млн дол. у розширення й удосконалення переробки зернових і пов'язаної з цим логістики компанією Louis Dreyfus Commodities Silos. Про це повідомляє прес-служба банку.

Європейський банк реконструкції і розвитку (ЄБРР) інвестує 30,5 млн дол. у розширення й удосконалення переробки зернових і пов'язаної з цим логістики компанією Louis Dreyfus Commodities Silos. Про це повідомляє прес-служба банку.

ЄБРР продовжує інвестувати кошти в удосконалення інфраструктури переробки та транспортування зерна в Росії та Україні з метою збільшення експортних потужностей в цих двох країнах.

Louis Dreyfus Commodities, одна з провідних агропромислових компаній в світі, є партнером банку в регіоні з 2000 р. Раніше в 2013 р. ЄБРР надав кредитну лінію для поповнення оборотного капіталу на суму 75 млн дол. двом дочірнім компаніям в Росії та Україні - ТОВ "Луї Дрейфус Схід" і ТОВ "Луї Дрейфус Комодитиз Україна Лтд".

Ці програми фінансування, підписані між ЄБРР і Louis Dreyfus Commodities в 2013 р., спрямовані на розширення експортної діяльності, модернізацію і збільшення потужностей існуючих елеваторів компанії в Росії та Україні, а також на придбання та будівництво нових елеваторів в Україні. ЄБРР також профінансує модернізацію та розширення логістичних операцій в Росії і Україні.

У цих країнах Louis Dreyfus Commodities володіє 18 елеваторами, які забезпечують підтримку торговельних операцій компанії з зерновими та олійними культурами.

"Безпека харчових продуктів - один з пріоритетних напрямків роботи для ЄБРР. У зв'язку з цим успішний розвиток агропромислового сектору в Росії та Україні, які є найбільшими постачальниками зернових у світі, має не лише регіональне, але й глобальне значення. Банк з радістю підтримує розширення діяльності компанії Louis Dreyfus Commodities, яка активно працює у нашому регіоні і розглядає його в якості ключового центру свого зернового бізнесу", - заявив директор департаменту агробізнесу ЄБРР Жиль Меттеталь.

Даний проект також є частиною більш широкої ініціативи ЄБРР під назвою "Приватний сектор за забезпечення продуктами харчування", мета якої - вирішення таких проблем агропромислового сектора, як нерозвинена інфраструктура і логістика, недолік фінансування і слабкий обмін виробничим ноу-хау. Ці труднощі не дозволяють таким країнам, як Росія і Україна повноцінно розвинути свій потенціал в агросекторі. В рамках цієї ініціативи вдалося об'єднати зусилля представників приватного сектору і відповідних державних органів для роботи над усуненням бар'єрів на шляху до залучення інвестицій.

ЄБРР - найбільший фінансовий інвестор в Україні. Станом на 1 вересня 2013 р. банк виділив на реалізацію 327 проектів в Україні понад 8,6 млрд євро (11,6 млрд дол.).