ua en ru

ЄБРР і МФК організували синдикований кредит на 180 млн дол. для "Галнафтогазу"

Європейський банк реконструкції і розвитку (ЄБРР) організував синдикований кредит у розмірі 80 млн дол. для ПАТ "Концерн Галнафтогаз". Фінансування є складовою частиною синдикату в розмірі 180 млн дол., організованого спільно з Міжнародною фінансовою корпорацією та за участю Чорноморського банку торгівлі та розвитку, як сокредитора, повідомляє прес-служба ЄБРР.

Синдикований кредит ЄБРР включає в себе кредит А на суму до 20 млн дол., що надається з власних коштів банку, і кредит B на суму до 60 млн дол., який буде синдикований з комерційними банками Erste Bank, Raiffeisen International і UniCreditBank.

Синдикований кредит спрямований на підтримку інвестиційної програми компанії "Концерн Галнафтогаз", яка передбачає відкриття до 60 нових автозаправних станцій під торговою маркою "ОККО", головним чином у південних та північно-східних областях України.

Програма також сприятиме розвитку та вдосконаленню господарства нафтобаз, збільшення кількості модулів для заправки скрапленим газом, а також розширенню мережі магазинів при АЗС, кафе і ресторанів. На зміцнення програми також буде направлено паралельне фінансування в розмірі до 100 млн дол., що надається через Міжнародну фінансову корпорацію.

Компанія "Концерн Галнафтогаз", яка є клієнтом банку вже більше десяти років, в даний час має намір розширити свою діяльність в тих регіонах України, де високоякісні види палива та послуги для автомобілістів надаються всі ще на недостатньому рівні. У рамках своєї інвестиційної програми компанія "Концерн Галнафтогаз", що володіє мережею з майже 400 автозаправних станцій по всій країні, також взяла на себе зобов'язання по впровадженню плану управління безпекою дорожнього руху, який стане першою ініціативою подібного роду серед клієнтів ЄБРР в секторі приватного бізнесу.

ЄБРР є найбільшим фінансовим інвестором в Україні. На 1 вересня 2013 р. банк взяв на себе зобов'язання щодо надання 8,6 млрд євро (11,6 млрд дол.) шляхом фінансування 327 проектів в Україні.