ua en ru

ЄБРР готовий прокредитувати агросектор на 200 млн євро в 2016 році

ЄБРР готовий прокредитувати агросектор на 200 млн євро в 2016 році Фото: ЄБРР

У минулому році фінансова організація видала кредити українським компаніям даного сектору на суму 175 млн євро

Європейський банк реконструкції і розвитку (ЄБРР) в 2016 році зможе прокредитувати агросектор України на 200 млн євро. Про це в інтерв'ю AgroPolit повідомив Антон Усов, старший радник ЄБРР.

У матеріалі йдеться, що в минулому році банк видав аграрним компаніям України кредити на 175 млн євро, тоді як в 2014 році сума становила 250 млн євро.

Розповідаючи про настрої в агросекторі країни, Усов зазначив, що гравці ринку в цьому році побоюються ситуації із-за того, що парламент ухвалив новий бюджет і зміни в Податковому кодексі. Невеликі аграрні підприємства також очікують зростання податкового тиску.

Що стосується приватизації державних об'єктів агросектору, то на думку Усова швидкої і тотального розпродажу активів не може бути. Експерт вважає, що дуже важливо провести одну або дві пілотні приватизації і обов'язково залучити до конкурсу іноземних інвесторів. При цьому, продавати спочатку варто щось невелике, але динамічний - наприклад, об'єкти портової інфраструктури (елеватори).

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що ЄБРР підтримує залучення міжнародних організацій в капітал державних українських банків.