ua en ru

EastOne Пінчука заперечує звинувачення в номінальному володінні 6% акцій VimpelCom в інтересах Altimo

Інвесткомпанія EastOne українського бізнесмена Віктора Пінчука заперечує звинувачення норвезької Telenor в номінальному володінні 6% акцій VimpelCom в інтересах російської Altimo (компанії, що управляє телекомунікаційними активами Альфа Груп). Про це повідомляє прес-служба EastOne.

"Операція з придбання акцій VimpelCom Ltd (...5,995% всіх голосуючих акцій VimpelCom Ltd.), була здійснена в рамках портфельної стратегії групи EastOne... При цьому компанія Bertofan Investments Limited, як незалежний інвестор і акціонер компанії VimpelCom Ltd., самостійно здійснювала і здійснює дії, які, на її думку, йдуть на користь розвитку компанії і, відповідно, призводять до збільшення вартості пакета акцій", - говориться в повідомленні компанії.

Минулого тижня Telenor і "Альфа груп" досягли прогресу в корпоративному конфлікті навколо контролю над VimpelCom, збільшивши частки в операторі. Найближчим часом пакет Telenor збільшиться з 39,5% голосуючих акцій оператора - до 42,9%. У Altimo - 40,54% Vimpelcom. Раніше представники Altimo закликали Telenor поступитися їй частиною своїх акцій у VimpelCom для досягнення паритету голосів.

VimpelCom Ltd. - об'єднана телекомунікаційна компанія, утворена в результаті злиття російського оператора ВАТ "Вимпелком" та українського ЗАТ "Київстар". Акціонерами компанії є російська Altimo і норвезька Telenor. Ще 6% голосуючих акцій належить кіпрському офшору Bertofan Investments, що знаходиться під мандатом міжнародної інвестиційно-консалтингової групи EastOne українського бізнесмена Віктора Пінчука. Чистий прибуток VimpelCom за міжнародними стандартами фінансової звітності (МСФЗ) за II квартал 2012 р. виріс більш ніж в два рази в порівнянні з аналогічним періодом 2011 р. - до 488 млн дол. Виручка оператора за звітний період досягла 5 млрд 745 млн дол., що на 4% більше, ніж роком раніше.