ua en ru

Е.Соколовський: Векселі тимчасово вирішать питання стабільності газопостачання "Київенерго"

Вексельна схема погашення боргу Київської міської державної адміністрації (КМДА) перед АК "Київенерго" по різниці в тарифах тимчасово вирішить питання стабільності газопостачання об'єктів столичної енергокомпанії. Про це заявив голова правління АК "Київенерго" Едуард Соколовський, повідомляє прес-служба компанії.

"Запровадження вексельної схеми - рішення ефективне, але тимчасове. Його перевага у терміновості реалізації. Але "Київенерго" влаштує лише та вексельна схема, яка розроблена компанією спільно із "Газом України". Пропозиція полягає в тому, що згідно з договором переводу боргу КМДА напряму розраховується векселем із "Газом України", без участі "Київенерго". "Газ України", в свою чергу, реалізує вексель фінансовим установам і, таким чином, отримує кошти за паливо. При такій схемі "Київенерго" уникає подвійного оподаткування, що в умовах складного фінансового становища компанії нерозумно й взагалі недопустимо", - наголосив Е.Соколовський.
Впровадження вексельної схеми погашення боргу КМДА перед АК "Київенерго" по різниці в тарифах до початку цьогорічного опалювального сезону дозволить АК "Київенерго" не мати боргів перед ДК "Газ України" за попередні періоди. Отже, енергокомпанія зможе підписати договори на постачання палива з газопостачальниками до кінця року, але питання оплати за нього залишається відкритим. Термін впровадження вексельної схеми залежить від переговорів КМДА з фінансовими установами, які мають придбати векселя.