ua en ru

О.Лукаш заявляє, що в попередні роки Партія регіонів завжди виступала за відміну політреформи

Перший заступник глави Адміністрації Президента Олена Лукаш заявляє, що в попередні роки Партія регіонів завжди виступала за відміну політреформи. Про це вона заявила в кулуарах Конституційного суду України, передає кореспондент РБК-Україна.

«В 2005 р., в 2006 р., в 2007 р. ми стверджували лише одне, що конституційна процедура була порушена. Але існував запобіжник - це закон, що не дозволяв Конституційному суду розглядати подання (щодо політреформи). Ось чому вони не були розглянуті. Ви пам'ятаєте, що закон про внесення змін до закону про КСУ після звернення народних депутатів від БЮТ і НУ-НС був скасований», - сказала О.Лукаш.

Вона також додала, що після такого скасування перешкоди щодо розгляду політреформи в КСУ зникли.

Нагадаємо, раніше фракція Партії регіонів у парламенті підтримала зміни до закону про КСУ, які забороняли КСУ розглядати питання щодо політреформи. Ця заборона була розблокована шляхом внесення відповідного подання до КСУ з боку депутатів фракції БЮТ і НУ-НС. Наслідком цього подання було рішення КСУ, який визнав, що неконституційним є обмеження КСУ у питаннях розгляду змін до Конституції.