ua en ru

О.Лукаш: На сьогоднішній день у ВР немає достатньої кількості голосів для внесення змін до закону про доступ до публічної інформації

На сьогоднішній день у Верховній Раді немає достатньої кількості голосів, щоб внести зміни до нещодавно прийнятого закону про доступ до публічної інформації, які докорінно змінили б його суть. Таку думку на сьогоднішній прес-конференції заявила представник Президента в Конституційному суді Олена Лукаш.
"На сьогоднішній день відсутня можливість коментувати наміри окремих народних депутатів... і стверджувати про наявність достатньої кількості голосів у Верховній Раді для прийняття подібних змін. Сьогодні Президент України налаштований на виконання цього закону і на створення належних ефективних механізмів для забезпечення прав громадян на доступ до публічної інформації в редакції того закону, який набуде чинності 9 травня, і попрацює для нас усіх", - відзначила О.Лукаш.
Варто додати, що сьогодні у Верховній Раді деякі народні депутати, в тому числі з фракції Партії регіонів висловлюються за необхідність внесення змін до прийнятого 11 січня 2011 р. закону про доступ до публічної інформації та, зокрема, вважають за необхідне замінити термін "обов'язок" влади надавати громадянам інформацію терміном "повноваження".