ua en ru

Е-декларації: в Мін'юсті розповіли, коли НАПК зможе приступити до перевірок

Е-декларації: в Мін'юсті розповіли, коли НАПК зможе приступити до перевірок Фото: Сергій Пєтухов назвав терміни проведення перевірок е-декларацій

Е-декларації чиновників почнуть перевірятися не раніше, ніж через півтора місяці

Національне агентство з протидії корупції зможе приступити до перевірок е-декларацій в кращому разі через півтора місяці. Про це в інтерв'ю РБК-Україна розповів заступник міністра юстиції Сергій Пєтухов.

"У НАПК є місяць, щоб відреагувати на наші зауваження (до Порядку про здійснення контролю і перевірки декларацій чиновників, - ред.). Я не знаю, як швидко вони зможуть обробити їх. Потім протягом двох тижнів ми реєструємо акт, і вони мають право згідно з ним працювати", - пояснив Півнів.

Відзначимо, в НАПК пообіцяли розглянути всі зауваження і висновки Мін'юсту щодо Порядку до вівторка, 30 листопада. Однак Півнів сумнівається в тому, що в Нацагентстві встигнуть впоратися з цією роботою.

"Сподіваюся, що до вівторка вони зауваження встигнуть прочитати, хоча мені важко уявити, як за один робочий день комісія зможе їх вивчити. Наші рекомендації досить об'ємні, вони більше, ніж їх Порядки", - підкреслив заступник голови Мін'юсту.

Нагадаємо, сьогодні Transparency International Україна закликала Міністерство юстиції та Національне агентство з питань запобігання корупції прискорити процес перевірки е-декларацій.