ua en ru

Джонсон анонсував наступний саміт G7 на британському курорті

Джонсон анонсував наступний саміт G7 на британському курорті Фото: Саміт G7 (army.mil)

Великобританія проведе саміт Групи семи (G7) з 11 до 13 червня. Він пройде в курортному містечку Каріс-Бей на Атлантичному узбережжі півострова Корнуолл.

Про це повідомляє Reuters.

На зустріч лідерів Великобританії, Німеччини, Італії, Канади, США, Франції, Японії та Євросоюзу будуть запрошені керівники Австралії, Індії та Південної Кореї.

Як наголошується в комюніке уряду Великобританії, країни, що головує в 2021 році в неформальному об'єднанні семи економічно розвинених держав світу, на зустрічі лідери G7 обговорять такі спільні проблеми, як пандемія коронавірусу і кліматичні зміни.

Вони також піднімуть тему загального доступу населення до безперешкодної торгівлі, переваг технологічного прогресу і наукових відкриттів.

"Прем'єр-міністр має намір використовувати "сімку" для активізації співпраці між демократичними і технологічно просунутими країнами світу. З цією метою він запросив лідерів Австралії, Індії та Південної Кореї взяти участь у зустрічі як гостей, щоб підвищити рівень знань і досвіду за столом. Разом 10 лідерів становлять понад 60% населення, що живе в демократичних країнах", - йдеться в заяві Даунінг-стріт, 10.

У листопаді три дипломатичних джерела заявили, що адміністрація Трампа не оголосила про терміни або порядок денний можливого саміту G7. Хоча онлайн-зустріч ще можлива, робота над спільною заявою не велася. Цей процес зазвичай займає кілька місяців.

Раніше Трамп говорив, що розглядає можливість провести саміт G7 після загальних виборів у США. Нагадаємо, раніше саміт лідерів G7 був перенесено на вересень.