ua en ru

Джина Хаспел хотіла зняти свою кандидатуру на пост глави ЦРУ, - WP

Джина Хаспел хотіла зняти свою кандидатуру на пост глави ЦРУ, - WP Фото: Дональд Трамп (nato.int)

Помічники Трампа відрадили Хаспел від цього рішення

Висунута президентом США Дональдом Трампом на пост глави ЦРУ Джина Хаспел, на зустрічі в Білому домі заявила про бажання відхилити пропозицію зайняти посаду глави ЦРУ. Про це повідомляє The Washington Post.

Однак помічники Трампа її відрадили від цього рішення. За даними газети, Хаспел приїхала на нараду в Білий дім в п'ятницю, 4 травня, щоб обговорити питання, які можуть виникнути 9 травня в ході слухань щодо її кандидатури в спеціальному комітеті з розвідки Сенату США.

Як повідомляється, під час зустрічі вона заявила, що їй краще не відмовитися від цієї посади, оскільки обговорення в рамках слухань можуть завдати шкоди не тільки її репутації, але і репутації всього відомства. Потім Хаспел повернулася в штаб-квартиру ЦРУ в Ленглі, куди через деякий час на розмову з нею виїхала група високопоставлених співробітників Білого дому, серед яких були прес-секретар Трампа Сара Сандерс.

Так, Хаспел хотіла відмовитися від керівництва ЦРУ через скандал з її можливою причетністю до тортур підозрюваних у тероризмі, коли вона працювала в таємній американської в'язниці в Таїланді на початку 2000 року.

Нагадаємо, в кінці березня Трамп відправив у відставку свого радника з нацбезпеки Герберта Макмастера. Тоді ж глава держави оголосив, що його місце займе колишній постпред США в ООН Джон Болтон.