ua en ru

Джемілєв: питання деокупації Криму не приділяється достатньо уваги

Джемілєв: питання деокупації Криму не приділяється достатньо уваги Фото: лідер кримських татар Мустафа Джемілєв

Глава кримських татар зазначив, що влада не віддає належного значення Державної служба з питань Криму і Севастополя

Питання деокупации Криму не приділяється достатньо уваги. Про це в інтерв'ю РБК-Україна повідомив лідер кримських татар, народний депутат, уповноважений президента у справах кримськотатарського народу Мустафа Джемілєв.

"На жаль, питання деокупации Криму не приділяється достатньо уваги. З самого початку ми говорили, що потрібно створити міністерство у справах Криму, за умови, що міністр повинен бути одночасно і віце-прем'єром", - розповів депутат.

Також він зазначив, що влада не віддає належного значення Державної служба з питань Криму і Севастополя, яка була створена майже півтора року тому і до сих пір не отримала навіть приміщення.

"Служба, яку ми створили ще в липні 2014 року, по справах Криму і Севастополя (Державна служба України з питань Криму і Севастополя - ред.), до речі, навіть приміщення не має. Їй не надають належного значення", - додав Джемілєв.

Варто відзначити, що в державному бюджеті на 2016 рік передбачено трохи більше 3 млн гривень на функціонування Державної служби України з питань Криму і Севастополя.

Нагадаємо, лідер кримських татар Мустафа Джемілєв прогнозує повернення Криму Україні через півтора року.