ua en ru

Джемілєв: за час окупації в Криму зникли 22 людини, більшість - кримські татари

Джемілєв: за час окупації в Криму зникли 22 людини, більшість - кримські татари Фото: Мустафа Джемілєв

Він також зазначив, що мають місце випадки, коли пропажа людей використовується як загроза під час допитів силовиками

За період російської окупації Криму на території півострова зниклими без вісті числяться 22 людини, більшість з них - кримські татари. Про це написав Уповноважений президента України з питань кримськотатарського народу, народний депутат України Мустафа Джемілєв на сторінці в Facebook.

"За нашими даними, на даний момент кількість зниклих людей в Криму – 22 людини, більшість з яких – кримські татари. Це ті, що нам відомі. Може бути і більше", - написав він.

Джемілєв також зазначив, що мають місце випадки, коли пропажа людей використовується як загроза під час допитів силовиками.

"Пропажа людей нерідко використовується як загроза при допитах людей з боку силовиків. Якщо людина веде себе гідно при спілкуванні з ФСБ, його можуть запитати: "А ви не боїтеся, що пропадете ви або ваші діти?", - додав він.

«За нашими даними, на даний момент число зниклих людей в Криму - 22 людини, більшість з яких кримські татри. Це ті, що н...

Posted by Уповноважений Президента України у справах кримськотатарського народу on Wednesday, April 6, 2016

Нагадаємо, у п'ятницю, 1 квітня, в селі Піонерське Сімферопольського району Криму озброєні люди в масках затримали 35 відвідувачів місцевого кафе.