ua en ru

Джемілєв: РФ завдає серйозної шкоди об'єктам культури Криму

Джемілєв: РФ завдає серйозної шкоди об'єктам культури Криму Фото: Мустафа Джемілєв

РФ зводить на нуль всі старання України і кримських татар, які виконали величезну роботу, щоб включити історичні споруди Криму до спадщини ЮНЕСКО

Російська Федерація (РФ) завдає серйозної шкоди об'єктам культури Криму. Про це написав народний депутат України з фракції "Блок Петра Порошенка", уповноважений Президента України у справах кримськотатарського народу Мустафа Джемілєв на своїй сторінці в Facebook.

"Вони поводяться, як загарбники XVII століття, захоплюють все підряд. Росія чудово знає, що порушує всі мислимі правила", - написав Джемілєв.

Він також зазначив, що, захоплюючи історичні об'єкти, Росія зводить на нуль всі старання України і кримських татар, які виконали величезну роботу, щоб включити історичні споруди Криму до спадщини ЮНЕСКО.

"Росія завдає серйозної шкоди об'єктам культури Криму. Але нехай забирають, рано чи пізно доведеться віддавати назад, так що подібні вчинки не настільки важливі для нас" - зазначив Джемілєв.

Уряд РФ указом від 20 жовтня зарахувало історичні об'єкти Криму до своєї культурної спадщини.Міністерство закордонних с...

Posted by Уповноважений Президента України у справах кримськотатарського народу on 21 жовтня 2015 р.

Нагадаємо, уряд РФ указом від 20 жовтня зарахував історичні об'єкти Криму до своєї культурної спадщини.

В свою чергу Мінкульт назвав такі дії Російської Федерації протиправними.