ua en ru

Мінкульт назвав протиправним рішення Росії про віднесення об'єктів Криму до культурних пам'яток РФ

Мінкульт назвав протиправним рішення Росії про віднесення об'єктів Криму до культурних пам'яток РФ Фото: Судакська фортеця, яка потрапила в російський список

Рішення Росії не має жодних правових наслідків і суперечить міжнародному праву

Міністерство культури України назвало протиправним рішення Росіїпро віднесення 220 пам'яток Криму до культурних об'єктів федерального значення РФ. Про це повідомляє прес-служба Мінкульту.

"Міністерство культури України заявляє, що чергове незаконне рішення російської окупаційної влади, яким 220 українських пам'яток Криму віднесено до культурних об'єктів федерального значення РФ, не має жодних правових наслідків та суперечить міжнародному праву", - йдеться в повідомленні.

Мінкульт наголошує, що рішення Російської Федерації включити пам'ятки культурної спадщини Криму та їх території до Єдиного державного реєстру об'єктів культурної спадщини народів РФ є протиправним.

Нагадаємо, прем'єр-міністр Росії Дмитро Медведєв підписав розпорядження, яким понад 220 об'єктів на території анексованих Криму і Севастополя віднесено до пам'яток історії та культури РФ.