ua en ru

Джемілєв подав позов до ЄСПЛ проти Росії

Лідер кримськотатарського народу, колишній голова Меджлизу Мустафа Джемілєв подав позов до Європейського суду з прав людини (ЄСПЛ) позову проти Російської Федерації.

Лідер кримськотатарського народу, колишній голова Меджлизу Мустафа Джемілєв подав позов до Європейського суду з прав людини (ЄСПЛ) позову проти Російської Федерації. Це випливає з анону, розміщеному на офіційному сайті Кабінету міністрів України.

Завтра Джемілєв та член експертної ради Міністерства юстиції України Аркадій Бущенко проведуть брифінг щодо цього позову.

Нагадаємо, у червні 2014 р. Джемілєв заявив, що має намір звернутися в Європейський суд з прав людини, якщо окупаційна влада Криму не звільнить його сина з в'язниці.

22 квітня 2014 р. стало відомо, що самопроголошена влада АР Крим вручила Джемілєву "Акт повідомлення про невирішенні в'їзду в Російську Федерацію". Джемілєву заборонили в'їзд до Кріму до 2019 р. у в'язку з обвинуваченням у розпалючанні міжнаціональної ворожнечі.

Також 5 червня 2014 р. самопроголошені влади Криму не пустили на територію півострова голову Меджлісу кримськотатарського народу Рефата Чубарова.