ua en ru

Джемілєв 28 березня виступить на засіданні ООН щодо ситуації в Криму

Народний депутат України від "Батьківщини", екс-глава Меджлісу кримськотатарського народу Мустафа Джемілєв 28 березня виступить на засіданні Ради безпеки ООН.

Народний депутат України від "Батьківщини", екс-глава Меджлісу кримськотатарського народу Мустафа Джемілєв 28 березня виступить на засіданні Ради безпеки ООН. Про це Джемілєв заявив, коментуючи визнання кримськотатарського народу корінним народом Криму, передає кореспондент РБК-Україна.

"Ми будемо звертатися в ООН, 28 березня я вилітаю в Нью-Йорк, буду в Раді безпеки ООН виступати з цього питання... Ми будемо пояснювати ситуацію говорити точку зору корінного народу Криму про необхідність виведення іноземних військ з нашої території і відновлення статусу Криму як частини України ", - сказав Джемілєв.

Він додав, що рішення про визнання кримськотатарського народу корінним є запізнілим.

"Це дещо запізніле рішення...але ми сподіваємося використовувати всі механізми для врегулювання ситуації... Це додатковий аргумент щодо того, що дії РФ є незаконними...Розмови, що кримський народ вирішив приєднатися до Росії - це абсурд... право на самовизначення можуть мати тільки корінні народи, а не переселенці з внутрішніх областей Росії", - сказав Джемілєв.