ua en ru

Дим у Києві: СЕС прогнозує перевищення небезпечних речовин в повітрі до 2 тижнів

Дим у Києві: СЕС прогнозує перевищення небезпечних речовин в повітрі до 2 тижнів Фото: смог у Києві

СЕС закликала киян менше перебувати на відкритому повітрі

В результаті задимлення Києва через займання торф'яників небезпечні речовини в повітрі столиці можуть перебувати до двох тижнів. Про це в ході брифінгу повідомив в. о. голови Державної санітарно-епідеміологічної служби України Святослав Протас, передає кореспондент РБК-Україна.

"Період може бути від декількох днів до тижня-двох. Тому якщо сьогодні ми будемо спостерігати зменшення концентрації, відсутність перевищення встановлених норм, то ми будемо знімати обмеження щодо навчального процесу", - сказав Протас.

За його словами, ситуація залежить від погодних умов, а всі пожежі під Києвом локалізовані. Однак ДержСЕС знову закликала киян менше перебувати на відкритому повітрі.

"Ми розробили відповідні рекомендації...суть яких в основному полягає в обмеженні перебування на відкритому повітрі, проведенні в будинках вологого прибирання, завішуванні вологою тканиною кватирок, вживанні великої кількості води і кисло-молочної продукції. Безумовно, найефективніший спосіб - це тимчасовий переїзд в інше місце", - додав Протас.

Нагадаємо, дим від пожежі під Києвом дістався до Черкас.