ua en ru

Двокімнатні квартири з цегли – їх плюси і мінуси

Як відомо стіни з цегли завжди привертають покупців тим, що цей матеріал екологічний і має відмінну звуко - і теплоізоляцію. Але не завжди вони можуть становити гідну конкуренцію. Двокімнатні квартири можна розглянути наступних типів:

Як відомо стіни з цегли завжди привертають покупців тим, що цей матеріал екологічний і має відмінну звуко - і теплоізоляцію. Але не завжди вони можуть становити гідну конкуренцію. Двокімнатні квартири можна розглянути наступних типів:

Сталінки

Планування цих квартир досить таки неоднообразные. Деякі мають просторий хол, а в деяких є зовсім вузький коридор. Кімнати також можуть бути різних розмірів. Але все-таки для цих типів квартир є загальні характеристики: - розмір кухні - від 8 до 9 кв. м., вихід на балкон з кімнати, стелі мають висоту від 2.9 до 3 м, санвузол роздільний.

Хрущовки

Дуже часто такі квартири мають високу якість будівництва. Враховуючи те, що стіни у них цегляні багато хто віддає перевагу саме їм, а не іншим, більш новим квартир у панельних будинках. Але от планування хрущовок зовсім не зручні, вони є найгіршими в цьому плані.

"Скляшка"

Ще в 60-70-ті роки архітектори працювали над вдосконаленням абсолютно некомфортних хрущовок. І в результаті у них вийшли планування під назвою "скельця". Стелі для двокімнатних квартир залишилися такими ж невисокими (до 2.55 м), загальна площа також не вражає (до 46 кв. м.). Якщо взяти головні відмінності - то це більш висока поверховість і наявність в будинку ліфта. На всіх поверхах є балкони.

Серія 87

Цю серію ще досить часто називають 96-ой, тому що по плануванню вона максимально наближена до неї. Але для зведення будинків цієї серії використовується червоний або силікатна цегла, а також робиться облицювання плиткою. Хорошими перевагами можна відзначити те, що перегородки між кімнатами гіпсові, тому за бажанням можна зробити іншу планування. Тут ще досить велика кухня і санвузол роздільний.

Рада міністрів

Будинки цього типу зроблені на основі попередньої серії, вони будувалися переважно для еліти радянської України. Планування дуже різноманітні, так як розроблялися в основному за індивідуальними проектами. Але серійні будинки виглядають досить типово. Загальна площа може досягати до 58 кв. м., а висота стелі не нижче 2.8 м. З плюсів ще можна відзначити просторість кімнат, великі лоджії, роздільний санвузол.

Вежа Вулыха

Переплутати їх буде дуже складно, так як можна відрізнити такі будинки по 14 поверхах. Сходи і ліфти в них зроблені в центрі будинку, загальна площа може бути до 55 кв. м. Також хорошим плюсом є досить немаленька лоджія, до 7 кв. м. В таких квартирах кімнати великі, є хол, санвузли роздільні.

Серія КП

Такі планування будинків не можна переплутати з облицювання плиткою, вони мають хвилеподібний фасад, який досягається завдяки незвичайному вигляді балкона. Кімнати тут майже однакові, але одна трохи більше квадратна, а інша більш витягнута. Є просторий хол, кухня також має великі розміри.

Великою перевагою будинків з цегли варто відзначити саме те, що тут можна перепланувати на свій смак, в таких будинках на відміну від панельних стіни звичайно не є несучими. А це означає, що ви можете при бажанні перепланувати квартиру, зруйнувавши стіну і зробивши її в іншому місці.