ua en ru

У двох областях України зафіксовано спалахи АЧС

У двох областях України зафіксовано спалахи АЧС Фото: від нового спалаху АЧС загинуло чотири свині

Захворювання свиней на АЧС зареєстровано у Харківській та Миколаївській областях

У Харківській та Миколаївській областях України в останні дні були зафіксовані нові випадки захворювання свиней африканською чумою (АЧС). Про це сообщает прес-служба Державної служби України з питань безпеки харчових продуктів та захисту споживачів.


"Згідно оперативної інформації Головного управління Госпродпотребслужбы в Харківській області 29.08.2016 у домогосподарстві громадянина, який проживає в с. Протопопівка Дергачівського району Харківської області, було виявлено захворювання і загибель свині. Крім того, згідно оперативної інформації Головного управління Госпродпотребслужбы Миколаївської області 30.08.2016 була зареєстрована загибель 3 голів свиней у сільськогосподарському приватному підприємництві (СЧП) "Тєхмєт-Південь" (смт Воскресенськ Вітовського району Миколаївської області). За результатами лабораторних досліджень 31.08.2016 встановлено діагноз АЧС", - йдеться в повідомленні.

За попередньою інформацією Госпродпотребслужбы України, в домогосподарстві у Харківській області утримується всього 63 голови свині, а в СЧП "Тєхмєт-Південь" - 6345 голів свиней.

Як зазначається, з метою координації дій з локалізації і ліквідації спалаху АЧС на місцях проведено засідання державної надзвичайної протиепізоотичної комісії при відповідних райдержадміністрації, рішенням яких затверджені плани ліквідації АЧС, визначені межі епізоотичного вогнища, зон захисту та нагляду.

Госпродпотребслужба України обіцяє вжити заходів щодо недопущення поширення збудника АЧС.

Нагадаємо, раніше випадки АЧС вже були зареєстровані в Харківській області.