ua en ru

Двох екс-беркутівців судитимуть за силовий розгін Евромайдана

Двох екс-беркутівців судитимуть за силовий розгін Евромайдана Фото: ГПУ (РБК-Україна)

Ці беркутівці брали участь у силовому розгоні Евромайдана 30 листопада 2013 року

Генеральна прокуратура України (ГПУ) направила до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні стосовно двох колишніх міліціонерів ОМОН "Беркут", які брали участь у силовому розгоні Евромайдана 30 листопада 2013 року. Про це повідомляє прес-служба відомства.

Як повідомляють у прокуратурі, правоохоронців звинувачують у перевищенні влади та службових повноважень. А також у незаконному перешкоджанні проведенню Евромайдана.

Раніше керівник Департаменту спеціальних розслідувань ГПУ Сергій Горбатюк розповів, що підозрюваного в причетності до розстрілу активістів Евромайдана у Хмельницькому співробітника Служби безпеки України направили на Донбас.

Нагадаємо, Вища рада правосуддя прийняла рішення відкласти розгляд справи про звільнення двох суддів Шевченківського райсуду Києва, що судили майданівців.

Додамо, в департаменті спецрозслідувань вважають, що є ризики для розслідування справи розстрілу "майданівців" у Хмельницькому після передачі справи у військову прокуратуру.

Також раніше прес-секретар генпрокурора Лариса Сарган заявила, що у справах розстрілу активістів на Майдані в лютому 2014 року очікуються остаточні експертизи, слідство фактично завершено.