ua en ru

Двоє затриманих політиків Каталонії попросили про звільнення

Двоє затриманих політиків Каталонії попросили про звільнення Фото: Жорді Турулл (flickr.com/convergenciademocratica)

Політики заявили, що погоджуються на контроль Каталонії офіційною владою Мадрида

До Національного суду Іспанії надійшло звернення від двох колишніх членів уряду автономної області Каталонія із проханням відкликати рішення про взяття їх під варту. Політики заявили, що погоджуються на контроль Каталонії офіційною владою Мадрида, передає El Pais.

"Колишній речник женералітату (парламенту) Каталонії Жорді Турулл та колишній міністр території Хасеп Рулл звернулися до Національного суду з проханням звільнити їх, стверджуючи, зокрема, те, що вони не продемонстрували жодного опору щодо активації 155 статті Конституції Іспанії, що вводить пряме управління над автономією", - сказали адвокати політиків.

Передбачається, що після позитивного рішення колишні каталонські урядовці можуть знову взяти участь у виборах до женералілату, які відбудуться 21 грудня.

Нагадаємо, після оголошення Каталонією незалежності від Мадрида, 8 листопада Конституційний суд Іспанії заблокував проголошення незалежності Каталонії. Також судом було взято під варту вісьмох членів женералітату. 11 листопада понад півмільйона людей вийшли на вулиці Барселони з вимогою до іспанського уряду звільнити з в'язниці лідерів руху за незалежність Каталонії та екс-міністрів.