ua en ru

Двісті військовослужбовців Франції виведені з Афганістану

Двісті французьких військовослужбовців покинули Афганістан, повідомляє Associated Press. Всі вони повертаються на батьківщину в рамках програми прискореного виведення військ, яка була підписана Президентом Франції Ніколя Саркозі в січні ц.р.

За словами Саркозі, внесені поправки передбачають додаткове скорочення контингенту на 400-1000 військовослужбовців, які будуть повернуті до Франції раніше узгодженого раніше графіка. Всього ж до кінця 2013 р. Париж мав намір завершити місію своїх 3,6 тис. військових в Афганістані. Зазначена програма розходиться із загальними положеннями про терміни, якими керуються інші учасники військової кампанії в Афганістані, а саме, завершити виведення бойових підрозділів до кінця грудня 2014 р.

Солдати, які покинули Афганістан 28 березня, розміщалися на військовій базі в 45 км від столиці країни Кабула. Свої обов'язки щодо підтримання порядку і безпеки вони передали місцевим правоохоронним органам і командуванню Афганської національної армії.

Починаючи з 2001 р. у результаті терактів і бойових зіткнень на території Афганістану втрати Франції склали 92 людини.

Нагадаємо, 27 січня Президент Франції Ніколя Саркозі після переговорів з Президентом Афганістану Хамідом Карзаєм заявив, що французькі військові будуть повністю виведені з Афганістану, як і планувалося, до кінця 2013 р.