ua en ru

Двері НАТО є відчиненими для України, - штаб Альянсу

Двері НАТО є відчиненими для України, - штаб Альянсу Фото: прапори України і НАТО (president.gov.ua)

Основою вступу до Альянсу є темп та обсяг реформ

Двері НАТО є відчиненими для України, проте необхідно розуміти, що прийняття України до складу НАТО буде політичним рішенням. Про це заявив генеральний директор Міжнародного військового штабу НАТО, генерал-лейтенант Ян Брукс у Києві, передає кореспондент РБК-Україна.

"Треба розуміти, що рішення про прийняття України до складу НАТО - рішення політичне. Двері НАТО відчинені, про що свідчить нещодавній вступ Чорногорії. Але основою для цього є темп та обсяг реформ, які мають бути реалізованими на шляху до НАТО", - заявив Брукс.

Він наголосив, що прогрес України на шляху реформ є дуже істотним.

"Прогрес України на цьому шляху є дуже істотним. Зокрема, з огляду на ті реформи, які були проведені у Збройних силах України. Україна дуже успішно просувається шляхом реформ, але звісно, що на деяких ділянках треба долати деякі перешкоди. Необхідна і політична реформа, і доведення до кінця судової реформи для того, щоб було створено необхідне середовище, яке буде відповідати загальним стандартам", - додав він.

Нагадаємо, раніше сьогодні Брукс заявив, що Україна повинна реструктуризувати ЗСУ у відповідності до стандартів НАТО та завершити комплексні реформи.