ua en ru

Дві третини батьків учнів проти дистанційної освіти

Дві третини батьків учнів проти дистанційної освіти Фото: більшість батьків учнів проти дистанційної освіти (dnmcps.com.ua)

Абсолютна більшість батьків учнів в Україні (65%) виступають проти дистанційної освіти. Ця форма призвела до зниження рівня успішності дітей.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на дані опитування фонду "Демократичні ініціативи" та КМІС.

Дві третини батьків учнів проти дистанційної освіти

Попри те, що 50% сімей, чиї діти чи внуки ходять до школи, погодилися з тим, що запровадження дистанційної освіти тією чи іншою мірою сприяло захисту їх родини від потенційного зараження коронавірусною інфекцією, 56% зазначили, що проблем від запровадження дистанційної форми навчання було більше ніж користі.

Серед найпоширеніших проблем, які виникали під час дистанційної освіти, батьки зазначали: зниження рівня успішності дітей (72%), брак уваги вчителів до потреб дітей під час навчання (51%) та формальний підхід вчителів до проведення дистанційного навчання (50%).

Дві третини батьків учнів проти дистанційної освіти

Опитування проведено фондом "Демократичні ініціативи" спільно з Київським міжнародним інститутом соціології у період з 1 по 7 червня 2021 року серед 2003 респондентів по всій Україні за винятком окупованих Росією територій. Опитування проводилося методом телефонних інтерв’ю з використанням комп’ютера (САТІ). Статистична похибка вибірки не перевищує 2,4%.