ua en ru

За два роки російської агресії загинули 67 українських прикордонника

За два роки російської агресії загинули 67 українських прикордонника Фото: у Держприкордонслужбі розповіли про кількість загиблих українських прикордонників за час російської агресії

Найбільше прикордонників постраждало під час прориву з оточення в районі пункту пропуску "Довжанський"

Протягом двох років російської агресії загинули 67 українських прикордонника. Про це йдеться в повідомленні прес-служби Держприкордонслужби.

При цьому найбільше прикордонників та військовослужбовців ЗС України в ході однієї операції постраждало під час організованого прориву з оточення в районі пункту пропуску "Довжанський" 7 серпня 2014 року. При виході колона зведеного підрозділу була піддана масованому артилерійському обстрілу, йдеться в повідомленні. Так, 10 прикордонників загинули, 5 - пропали без вісті, а 36 - отримали поранення.


Серед загиблих - капітан Сергій Лифар, старші прапорщики Віктор Дихтиевський та Ігор Присяжнюк, сержант Олег Кислицький, старший матрос Євген Колесніченко, молодший сержант Микола Антипов, Сергій Бойко, Олександр Заєць, солдати Віктор Кумановский і Віталій Птіцин.

У Держприкордонслужбі також нагадали, що два роки тому прикордонні підрозділи та пункти пропуску, розташовані в Луганській і Донецькій областях, щодня піддавалися жорстоким обстрілу і атакам терористів.

"Для повернення контролю над ділянкою була створена угруповання "Кордон". Їм було поставлено завдання: відновити контроль над кордоном в напрямку населених пунктів Бірюкове - Довжанський - Свердловськ. Практично всі шляхи до Бірюкове і пункт пропуску "Должанський" були захоплені терористами. Залишилася тільки одна вільна дорога. Однак, коли прикордонники прибули на місце, вони фактично опинилися в оточенні", - наголошується в повідомленні.

Нагадаємо, в Держприкордонслужбі повідомили, що будівництво "Стіни" на кордоні з РФ виконано на 10,5%.