ua en ru

За два роки обсяги приватного імпорту газу в Україну зросли в 9,5 рази, - "Нафтогаз"

За два роки обсяги приватного імпорту газу в Україну зросли в 9,5 рази, - "Нафтогаз" Фото: комерційний директор "Нафтогазу" Юрій Вітренко

Однак через "Газпром" Україна поки не може повністю інтегруватися в європейський ринок газу

За два роки обсяги приватного імпорту газу в Україну зросли в 9,5 рази.Про це сьогодні під час прес-конференції заявив головний комерційний директор Групи "Нафтогаз" Юрій Вітренко, передає кореспондент РБК-Україна.

"Якщо обсяги імпортованого газу в Україну в принципі впали в 2,4 рази за два роки, - і це якраз наслідок того, що був підвищений рівень енергоефективності з точки зору зменшення споживання газу, - то приватний імпорт виріс в 9,5 рази", - заявив Вітренко.

За його словами, зараз Україна не може повністю інтегруватися в європейський ринок газу і зробити поділ "Нафтогазу" через зусилля російського "Газпрому".

"Оскільки, на жаль, Європейська комісія виявилася нездатною допомогти нам змусити "Газпром "відповідати вимогам європейського законодавства, як на території Євросоюзу, наприклад, у Словаччині, так і по Україні, хоча ми підписали договір про приєднання до Енергетичного співтовариства, єдиний варіант, який у нас є, це варіант Стокгольмський арбітраж ", - сказав Вітренко

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що "Нафтогаз" подав позов на 2,6 млрд доларів проти РФ за захоплення активів у Криму.