ua en ru

Дуда заявив про підтримку санкційного тиску ЄС на Росію

Дуда заявив про підтримку санкційного тиску ЄС на Росію Фото: Анджей Дуда (flickr.com/poroshenkopetro)

Польща продовжить підтримувати Україну в проведенні реформ

Президент Польщі Анджей Дуда підтримує продовження санкційного тиску Євросоюзу на Росію до відновлення цілісності України. Про це за підсумками переговорів у Харкові заявив президент України Петро Порошенко.

"Я отримав чітке запевнення у незмінній підтримці Польщею нашої держави у відсічі російській агресії, проведенні реформ, продовженні санкційного тиску Євросоюзу на РФ до повного відновлення територіальної цілісності України. Радий, що Україна завжди може розраховувати на підтримку Польщі в стратегічних питаннях, які стосуються безпеки наших держав і всієї Європи", - заявив Порошенко.

Символічно, що наша зустріч з Президентом Республіки Польща Andrzej Duda вперше відбувається у Харкові, який є форпостом Європи на північному сході. Я отримав чітке запевнення у незмінній підтримці Польщею нашої держави у відсічі російській агресії, проведенні реформ, у продовженні санкційного тиску Євросоюзу на РФ до повного відновлення територіальної цілісності України. Радий, що Україна завжди може розраховувати на підтримку Польщі в стратегічних питаннях, що стосуються безпеки наших держав та всієї Європи. Зі свого боку підтверджуємо, що Польща також може розраховувати на підтримку України.

Опубліковано Петром Порошенком 13 грудня 2017 р.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що зустріч Порошенка і Дуди присвячена координації зусиль з протидії агресії Російської Федерації. Після зустрічі лідерів у форматі тет-а-тет відбудуться українсько-польські переговори у розширеному складі.