ua en ru

Дубина пом'якшив свої свідчення під час очної ставки з Тимошенко

Екс-голова правління НАК "Нафтогаз-Україна" Олег Дубина в ході очної ставки з колишнім прем'єр-міністром України Юлією Тимошенко пом'якшив свої свідчення, які дав на першому допиті в Генеральній прокуратурі України (ГПУ). Про це пише видання "Комерсант-Україна". Дубина заявив, що не знає, як вчинив би на переговорах в Москві, якби дізнався про відсутність директив, затверджених Кабінетом міністрів. На думку однодумців Тимошенко, це буде на руку захисту екс-прем'єра.

Слідчі ГПУ провели очну ставку 20 квітня в рамках розслідування кримінальної справи про підписання прем'єр-міністром Юлією Тимошенко газових контрактів з Росією в січні 2009 року. Згідно з протоколом очна ставка тривала 4 години 23 хвилини. Більшість питань слідчих і адвокатів Тимошенко були адресовані Дубині.

Головне, що цікавило слідчих ГПУ, - походження директив Кабінету міністрів, які Тимошенко вручила в Москві Дубині перед підписанням газових контрактів, відповідно до яких ціна російського газу для України виросла до 450 дол. за тисячу кубометрів. Як відомо, згідно з протоколом засідання уряду від 19 січня 2009 року, який є у розпорядженні слідства, до затвердження директив на засіданні справа не дійшла.