ua en ru

ДТЕК веде переговори про імпорт вугілля як резервний варіант палива для своїх ТЕС

ДТЕК веде переговори про імпорт вугілля як резервний варіант палива для своїх ТЕС Фото: ДТЕК планує імпортувати вугілля

Імпортувати вугілля доведеться у разі неможливості вивезення вугілля з шахт на непідконтрольній території

Енергетична компанія ДТЕК веде переговори про імпорт вугілля як резервний варіант поставок палива для своїх ТЕС, на випадок якщо не зможе вивозити вугілля з шахт на непідконтрольній території. Про це сьогодні журналістам повідомив генеральний директор ДТЕК Максим Тимченко, передає кореспондент РБК-Україна.

"Зараз ми робимо все від нас залежне і ті зобов'язання, які ми взяли перед міністерством. У нас є графік накопичення вугілля на наших підприємствах", - сказав він.


За його словами, в місяць необхідно постачати 1,5 млн тонн вугілля марки Г і близько 1 млн тонн - марки А.

"З 1,5 млн тонн марки М ДТЕК поставляє 1,2 - 1,25 млн тонн і ми цей темп поставки вугілля витримаємо 4-5 міс. Якщо говорити про антрацитову групу, то необхідно до 1 млн тонн вугілля поставок в місяць. Всього до 4 млн тонн від вересня до кінця року. Імпортним ресурсом, за нашими розрахунками, ми можемо забезпечити до 1 млн тонн. Відповідно, для 3 млн тонн у нас немає альтернативи як привозити це вугілля з Донецької та Луганської областей, з неконтрольованих територій. Відповідно в місяць десь 750 тис. тонн", - сказав Тимченко.

Вугілля з Польші

Крім того, за його словами, на даний момент опрацьовується рамковий контракт про постачання вугілля марки Г з Польщі.

"Дуже сильна залежність від ж/д перевезень. Імпорт... ми зараз опрацьовуємо рамковий контракт з постачання марки як Р, так і марки А. Марка Г - це ресурс з Польщі. І сьогодні ми ведемо переговори для того, щоб підстрахувати, так як додатково навантаження несуть наші електростанції, які працюють на марці Г, і звичайно ж, забезпечити це додаткове навантаження дуже швидко неможливо", - сказав він.

"Якщо говорити про антрацит, то сьогодні ми також ведемо переговори, у нас на стадії підписання рамковий контракт. Ми готові будемо імпортувати вугілля, якщо побачимо, що настають форс-мажорні обставини по вивозу вугілля з неконтрольованих територій", - додав Тимченко.

Нагадаємо, раніше РБК-Україна писало про плачевну ситуацію з вугіллям напередодні опалювального сезону.