ua en ru

ДТЕК закупить високотехнологічне шахтне устаткування у китайської SANY Heavy Equipment

ДТЕК і SANY Heavy Equipment Co, Ltd (Китай) 24 листопада 2011 р. в Донецьку підписали меморандум, згідно з яким Китай до 2014 р. поставить новітнє шахтне устаткування, а також передасть компанії технології вуглевидобутку. Про це повідомляє прес-служба ДТЕК.
У рамках підписаного документа визначені пріоритетні напрями співпраці між ДТЕК і SANY Heavy Equipment Co, Ltd: поставка обладнання і технологій, надання послуг з гарантійного та сервісного обслуговування, а також пошук оптимальних шляхів фінансування. На період до 2014 року розглядається можливість поставки в Україну комплектів очисного обладнання для двох шахт і 30 комбайнів SANY Heavy Equipment вартістю близько 700 тис. дол. кожен. Нове обладнання буде розгорнуто на шахтах ДП "Ровенькиантрацит" і ДП "Свердловантрацит", з якими ДТЕК співпрацює в рамках договорів фінансової допомоги.
"Високі темпи розвитку вугледобувного блоку ДТЕК дозволяють нам вибирати кращі зразки гірської техніки у провідних локальних і зарубіжних постачальників...на шахтах компанії вже працює очисне устаткування чеського і німецького виробництва. А тепер ведуться поставки прохідницької техніки від провідного виробника важкого машинобудування Азіатського-Тихоокеанського регіону - китайської SANY Heavy Equipment", - сказав Юрій Риженков, виконавчий директор ДТЕК.
Як відзначив гендиректор SANY Heavy Equipment Чжоу Ваньчунь, впровадження обладнання та технологій SANY Heavy Equipment дозволить ДТЕК знизити собівартість видобутку і збільшити обсяги виробництва вугілля, а також залучати фінансування від китайських банків на вигідних для української сторони умовах.
Компанія SANY Heavy Equipment входить до складу міжнародної корпорації SANY Group, яка працює в галузі важкого машинобудування, і виробляє широкий спектр техніки, у тому числі гірничої та будівельної. 12 філій SANY здійснюють діяльність більш ніж в 130 країнах світу. Корпорація експортує свою продукцію в більш ніж 80 країн. Дочірня компанія SANY Heavy Equipment створена в 1994 році. Її штаб-квартира розташована в зоні освоєння економіки і техніки міста Чанша (пров. Хунань, Китай). Компанія спеціалізується на виробництві гірничо-шахтного устаткування, яке можна розділити на три напрями: прохідницькі комбайни, шахтний транспорт, видобувні комплекси.
ДТЕК - найбільша приватна вертикально-інтегрована енергетична компанія України. Входить до складу фінансово-промислової групи "Систем Кепітал Менеджмент" (СКМ). У вугільний сегмент ДТЕК входять ПАТ "ДТЕК Павлоградвугілля" (об'єднує 10 шахт), ТОВ "ДПЕК Добропіллявугілля" (5 шахт), ПАТ "ДТЕК Шахта Комсомолець Донбасу" і п'ять збагачувальних фабрик.