ua en ru

ДТЕК уклав рамковий договір з російської "Інтер РАО ЄЕС" на постачання електроенергії в РФ

ДТЕК уклав рамковий договір з російською групою "Інтер РАО ЄЕС" на постачання електроенергії в Російську Федерацію. Про це повідомляє прес-служба ДТЕК.

Згідно з повідомленням, підписаний договір передбачає початок транскордонних постачань електроенергії ДТЕК компанії "Інтер РАО ЄЕС". Поставки будуть здійснюватися по міждержавних ліній електропередач між ОЕС України і ЄЕС Росії з оптимальною технічної завантаженням електростанцій в обох країнах.

"Збільшення обсягів експорту української електроенергії відкриває широкі перспективи для розвитку підприємств створення, а також вугільної галузі України", - відзначив директор з комерційної діяльності ДТЕК Андрій Фаворов.

Нагадаємо, раніше ДТЕК придбав три вугільні шахти і збагачувальну фабрику в Росії.

ТОВ "Донбаська паливно-енергетична компанія" (ДПЕК) - приватна вертикально-інтегрована енергетична компанія України. Входить до складу фінансово-промислової групи "Систем Кепітал Менеджмент" (СКМ) Ріната Ахметова. Підприємства ДТЕК створюють виробничий ланцюжок з видобутку та збагачення вугілля, генерації й дистрибуції електроенергії.