ua en ru

ДТЕК збільшив частку в "Західенерго" з 10,58% до 57,18%

DTEK Holdings Limited збільшив частку в ПАТ "Західенерго" з 10,5838% до 57,1871%. Про це повідомляє прес-служба Національна комісія з цінних паперів і фондового ринку (НКЦБФР).
Частка НАК "ЕКУ" знизилася з 70,1035% до 25%.

Нагадаємо, 10 січня Фонд державного майна України (ФДМУ) визнав DTEK переможцем аукціону з продажу 45,103% пакету акцій "Західенерго" за 1 млрд 932,1 млн грн.

Після цього дозвіл на покупку енергокомпанії ДТЕК надав Антимонопольний комітет України (АМКУ).
"Західенерго" - п'ята за величиною енергогенеруюча компанія України з встановленою потужністю 4 тис. 707,5 МВт, що становить близько 9% від загальної потужності електроенергетики України. До складу товариства входять Бурштинська ТЕС, Ладижинська ТЕС і Добротвірська ТЕС, а також сервісні підприємства "Галременерго", "Львівенерго-спецремонт", "Львовэнергоавтотранс", "Захидэнергопостач".

ДТЕК - приватна вертикально інтегрована енергетична компанія України. Входить до складу фінансово-промислової групи "Систем Кепітал Менеджмент" (СКМ) Ріната Ахметова. Підприємства ДТЕК створюють виробничий ланцюжок з видобутку та збагачення вугілля, генерації й дистрибуції електроенергії.