ua en ru

ДТЕК збільшив видобуток вугілля в 2010 р. на 8,7% - до 19,164 млн т

Об'єднання "Павлоградвугілля" і шахта "Комсомолець Донбасу" українського холдингу ДТЕК (Донецьк) збільшили видобуток вугілля в 2010 р. в порівнянні з попереднім роком на 8,7 % - до 19,164 млн т вугілля, повідомляє прес-служба компанії.
При цьому "Павлоградвугілля" і "Комсомолець Донбасу" досягли найвищих за свою історію показників видобутку, подолавши рубіж в 15 млн т і 4 млн т вугілля відповідно. Одним з ключових чинників, які забезпечили рекордний рівень вуглевидобутку, стало впровадження високопродуктивного гірничо-шахтного обладнання та інноваційних технологій. Зростання вуглевидобутку зумовило збільшення обсягів збагачення вугілля на 7,6% - до 12,5 млн т.
У минулому році компанія "ДТЕК Трейдинг" експортувала близько 2 млн т вугілля, що більш ніж у два рази перевищує результат 2009 р., зафіксований на рівні 764 тис. т. Вугілля реалізувалося споживачам Туреччини, Болгарії, Польщі, Румунії, Індії, США і Бразилії. Крім того, компанією імпортовано 1,3 млн т вугільної продукції для споживання теплоелектростанціями (ТЕС) ДТЕК.
Відпуск електроенергії "Східенерго" (електроенергетичне підрозділ ДТЕК) у 2010р. збільшився на 12,7% - до 16,4 млрд кВт / ч. Сумарний обсяг закупівлі електроенергії на енергоринку компаніями "Сервіс-Інвест" і "ПЕС-Енерговугілля" у 2010 р. склав 13,3 млрд кВт/год, що перевищує показник 2009 р. на 12,6%. З січня минулого року ДТЕК здійснює постачання електроенергії споживачам в країнах Східної Європи - Угорщини, Словаччини, Румунії та Білорусі. За минулий рік компанія експортувала 1210 млн кВт/год електроенергії.
ДТЕК - перша приватна вертикально-інтегрована енергетична компанія України. Входить до складу фінансово-промислової групи "Систем Кепітал Менеджмент".