ua en ru

ДТЕК створив трейдингову компанію для прямого виходу на енергетичні ринки Європи

ДТЕК створив трейдингову компанію для забезпечення прямого виходу на енергетичні ринки Європи. DTEK Trading SA була зареєстрована 20 червня 2013 р. в м. Женева, Швейцарія, повідомляє прес-служба компанії.

DTEK Trading SA здійснюватиме основний обсяг торгових операцій з вугільною продукцією і електроенергією на європейських ринках. За реалізацію продукції на українському ринку, а також експорт до країн СНД відповідатиме ТОВ "ДТЕК Трейдинг".

Як відзначають в компанії, в 2013 р. ДТЕК планує експортувати до 10 млрд кВт.год і до 4 млн тонн вугілля.

ДТЕК - приватна вертикально інтегрована енергетична компанія України. Входить до складу фінансово-промислової групи "Систем Кепітал Менеджмент" (СКМ) Ріната Ахметова. ДТЕК є ключовим гравцем на ринку генерації електроенергії України. Сегмент генерації представлений 10 тепловими електростанціями і двома об'єднаними котельними і електростанціями з сумарною встановленою потужністю понад 18 ГВт. Розподіл електроенергії ДТЕК включає в себе п'ять підприємств, які в сукупності постачають електрику близько 5,2 млн клієнтів. Чистий прибуток ДТЕК в 2012 р. зріс на 68,1% - до 5,922 млрд грн.