ua en ru

ДТЕК просить АМКУ розслідувати ситуацію на ринку електроенергії

ДТЕК у четвер, 25 червня, звернувся до Антимонопольного комітету України (АМКУ) із заявою про проведення розслідування на ринку виробництва електроенергії. Про це йде мова в повідомленні, поширеному прес-службою компанії.

Як наголошується в повідомленні, зараз виникла гостра потреба у всебічному вивченні основ роботи ринку електроенергії, формуванні тарифів та розподілу коштів за електроенергію.

Інтереси ДТЕК в ході антимонопольного розслідування буде представляти міжнародна юридична компанія Baker & McKenzie.

"Протягом 10 років ДТЕК активно виступає за реформування енергетичного ринку, оскільки реформи і лібералізація - кращий спосіб посилити конкурентне середовище в енергетиці. ДТЕК зацікавлений у формуванні вільного ринку з європейськими правилами і сильними гравцями. Саме тому ми вважаємо проведення розслідування максимально важливим і затребуваним сьогодні", - зазначив генеральний директор ДТЕК Максим Тимченко.

Як зазначив керуючий партнер Baker & McKenzie Сергій Піонтковський, національні та міжнародні інвестори зацікавлені у встановленні єдиних і зрозумілих правил ведення бізнесу і конкуренції в Україні.

"Ще у 2002 році КМУ у своїй постанові №1789 визначив головні проблеми енергоринку України: адміністративне втручання, недосконалість тарифо - і ціноутворення, обмеження конкуренції серед виробників, яка не дає можливості формування ефективної ринкової ціни на електроенергію. До теперішнього часу дані проблеми не були усунені. Завданням держави є об'єктивне та неупереджене регулювання ринку, ефективна захист усіх форм власності від дискримінації у відповідності з зобов'язаннями України, передбаченими Угодою про Асоціацію з ЄС", - підкреслив він.