ua en ru

"ДТЕК Енерго" продовжує переговори щодо реструктуризації боргу

"ДТЕК Енерго" продовжує переговори щодо реструктуризації боргу Фото: "ДТЕК Енерго" розраховує домовитися про реструктуризацію боргу до кінця 2016

Fitch знизив рейтинг компанії до "обмеженого дефолту", але продовжує розраховувати на реструктуризацію

"ДТЕК Енерго" продовжує переговори з іноземними кредиторами про реструктуризацію боргу. В якості консультанта залучена міжнародна організація Rotschild, повідомляє прес-служба енергетичної компанії.

У повідомленні говориться, що "ДТЕК Енерго" знаходиться в постійному діалозі з утримувачами єврооблігацій і банками-кредиторами і сподівається завершити цей процес в 2016 році.

За словами керівника департаменту з корпоративних фінансів ДТЕК Дмитра Федотова, економічна ситуація в Україні залишається несприятливою, що не дозволяє бізнесу рефінансувати позики і змушує шукати рішення по довгострокової реструктуризації боргу.

днями міжнародне рейтингове агентство Fitch Ratings переглянуло довгостроковий рейтинг "ДТЕК Енерго" до рівня "обмежений дефолт" (RD). Раніше рейтинг компанії на рівні С. Рішення про зниження агентство прийняло після того, як отримала інформацію про дефолт компанії за кількома банківськими кредитами, оскільки пільговий період по частині банківського боргу минув без проведення необхідних виплат.

Пониження агентством рейтингу компанії, відображає його думка про те, що емітент допустив і не усунув дефолт платежів за кредитом або іншим суттєвим фінансовим зобов'язанням, але стосовно нього не розпочато процедуру банкрутства, не призначений тимчасовий керуючий і не розпочато конкурсне виробництво-процедура ліквідації або інші офіційні процедури припинення діяльності, і такий емітент не припиняв діяльність яким-небудь іншим чином

Fitch очікує на подальшу реструктуризацію боргу "ДТЕК Енерго".

Нагадаємо, раніше компанія ДТЕК заявляла про мільярдні збитки теплової генерації холдингу в 2015 році.