ua en ru

ДТЕК Ахметова домовився про реструктуризацію єврооблігацій на 200 млн дол

ДТЕК Ахметова домовився про реструктуризацію єврооблігацій на 200 млн дол Гендиректор ДТЕК Максим Тимченко

У ДТЕК відзвітували про вкладення більше 5,3 млрд дол. в енергосектор України за 10 років

Компанія ДТЕК успішно завершила переговори з реструктуризації єврооблігацій на 200 млн доларів, термін погашення яких припадав на квітень 2015 року. Про це повідомили у прес-службі ДТЕК.

"Сьогодні проведення реформ та ефективні відносини з інвестиційним співтовариством вкрай важливі для українського бізнесу та України. З урахуванням того, що макроекономічні показники країни знаходяться на нижчому рівні і міжнародні ринки капіталу залишаються закритими для багатьох українських компаній, вкрай важливо не підірвати довіру тих інвесторів, які вже повірили в Україну. ДТЕК неухильно виконує взяті на себе зобов'язання. Це і дозволило компанії успішно провести обмін єврооблігацій", - зазначив генеральний директор ДТЕК Максим Тимченко.

За його словами, за десять років роботи вкладено більше 5,3 млрд дол. В енергетичний сектор України. "Ми продовжуємо працювати з максимальною ефективністю для утримання стабільності енергосистеми. Високий відсоток інвесторів, які підтримали реструктуризацію наших єврооблігацій, - це ще одне важливе підтвердження якості ділової репутації ДТЕК", - додав Тимченко.

Раніше, 23 березня, ДТЕК оголосив тендер на реструктуризацію єврооблігацій, строк погашення яких випадав на кінець квітня поточного року, у зв'язку з несприятливою макроекономічною ситуацією в Україні і кризою в енергетичній галузі.

За результатами тендеру, обмін і Scheme of Arrangement схвалили 91,14% власників єврооблігацій, які мають право брати участь у тендері. За обумовленої в тендерній пропозиції процедурою, компанія скористалася Scheme of Arrangement. За рішенням High Court of Justice of England and Wales, всі інвестори беруть участь в реструктуризації єврооблігацій.
Всім власникам єврооблігацій запропоновані рівні умови: відшкодування в розмірі 20% від номіналу цінних паперів і обмін на нові єврооблігації з повним погашенням в 2018 році.

У 2010 р ДТЕК здійснив розміщення єврооблігацій на суму 500 млн доларів строком на п'ять років. У 2013 р, згідно з умовами проведеного тендеру, компанія викупила і погасила єврооблігації на 300 млн дол. У 2014 р був здійснений викуп єврооблігацій загальною номінальною вартістю 19 млн дол.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що на українського бізнесмена Ріната Ахметова заведено кримінальну справу за фактом фінансування тероризму і сепаратизму.