ua en ru

ДТЕК 21 січня відключить електропостачання шахти № 22 "Шахтоуправління Донбас"

Компанія ДТЕК 21 січня 2014 р. відключить електропостачання шахти № 22 Комунарська "Шахтоуправління Донбас".

Компанія ДТЕК 21 січня 2014 р. відключить електропостачання шахти № 22 Комунарська "Шахтоуправління Донбас". Про це повідомляє прес-служба ДТЕК.

"Енергопостачальник змушений йти на кардинальні заходи і 21 січня 2014 р. з 13:00 намір припинити електропостачання підстанції Комунарська, що живить шахту № 22 Комунарська "Шахтоуправління Донбас", - йдеться в повідомленні компанії.

На сьогоднішній день заборгованість за використану електроенергію "Шахтоуправління Донбас" досяг 24,9 млн грн, яка утворилася за рахунок неповної оплати поточного споживання електроенергії протягом всього 2013 р.

"Систематичні неплатежі змушують энергопоставляющую компанію ДТЕК Донецькобленерго вдатися до крайнього заходу - відключити від електропостачання підстанцію Комунарська, яка живить шахту № 22 Комунарська. Обленерго звернулося до прокуратури у зв'язку з тим, що керівництво "Шахтоуправління Донбас" не забезпечив своєчасні розрахунки за електроенергію і може бути відключене від електропостачання", - відзначають в ДТЕК.

Повідомлення про відключення вручено керівництву "Шахтоуправління Донбас", копії направлені на адресу Держенергонагляду, міського голови Донецька, в Донецьку обласну прокуратуру. У відповідності з законодавством України, підприємство повинно або погасити заборгованість, або вжити заходів щодо недопущення травматизму або загрози життю працюючих на шахті людей. Персональна відповідальність за наслідки, пов'язані з обмеженням постачання електроенергії, покладається особисто на керівництво підприємства-неплатника.