ua en ru

Дроздик: у Європі все чіткіше бачать ціну "порожніх обіцянок" Саакашвілі

У Європі все чіткіше бачать ціну "порожніх обіцянок" голови Одеської ОДА Міхеїла Саакашвілі.

Про це заявив представник фракції "Народний фронт" Олександр Дроздик, коментуючи статтю британського журналіста Томаса де Вааля "Одеський проект", опубліковану на сайті Центру Карнегі.

"В Європі, як і в Україні все чіткіше бачать ціну популізму та порожніх обіцянок Михайла Саакашвілі, який зараз замість того, щоб займатися розвитком ввіреного йому регіону, влаштував вояж українськими регіонами у форматі "Антикорупційного форуму", - зазначив він.

"Британський журналіст Томас де Вааль пише: "Перш ніж розмірковувати над тим, чи здатний Саакашвілі проводити реформи на національному рівні, варто відповісти на питання, а чи багато з обіцяного він встиг зробити за час свого губернаторства в Одесі. Відповідь тут неочевидна". Британець навів думку відомого одеського письменника і бізнесмена Євгена Деменка - 90% одеситів розчарувалися в Саакашвілі", - додав нардеп.

За словами політика, на сайті видання "Новое время" журналісти опублікували "перелік прикладів маніпуляцій і перебільшень у публічних висловлюваннях Саакашвілі".

"Показано, як губернатор спритно підтасовує цифри. Доходить до смішного: Саакашвілі розповідає, мовляв, на держпідприємствах бюджет щороку втрачає 10 мільярдів. Насправді за 9 місяців 2015 року 100 найбільших державних компаній України заробили 2,2 млрд грн", - підкреслив він.

На думку Дроздика, "політичний проект Саакашвілі, скоріш за все, помре, так і не народившись".

"З кожним днем все більше українців і європейців бачать, що перед ними - мильна бульбашка", - сказав політик.