ua en ru

Бійка між футбольними фанами у Києві: поліція відкрила кримінальне провадження

Бійка між футбольними фанами у Києві: поліція відкрила кримінальне провадження Ілюстративне фото (УНІАН)

Правоохоронці затримали  9 активних учасників, а згодом - ще 25

Національна поліція відкрила кримінальне провадження за фактом бійки між футбольними фанатами на вулиці Великій Васильківській у Печерському районі Києва, у результаті якої 34 особи були доставлені до райвідділку. Про це повідомляє прес-служба Головного управління Національної поліції у Києві.

У поліції зазначають, що під час несення служби наряди поліції помітили, що на вулиці Великій Васильківській відбувається масова бійка. Правоохоронці затримали 9 активних учасників, а згодом - ще 25 правопорушників. Їх доставили до Печерського управління поліції.

"З місця вилучили залишки фаєрів та бруківку, яка була замотана у пакети", - йдеться у повідомленні.

Також поліцейські встановили анкетні дані усіх учасників конфлікту, 9 затримали у порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України. Вирішується питання щодо обрання їм міри запобіжного заходу.

"Розпочато кримінальне провадження за ч. 2 ст. 296 (Хуліганство). Санкція статті передбачає до чотирьох років позбавлення волі", - йдеться у повідомленні.

Також РБК-Україна раніше повідомляло, що у вівторок, 28 серпня, поліція доставила до райвідділку 18 учасників захвату будівлі на Воздвиженці. Як зазначають у поліції, повідомлення про конфлікт надійшло у чергову частину близько 17:00. Додзвонювач повідомив, що невідомі особи не впускають у приміщення власників.