ua en ru

Бійка Ляшка і Мельничука продовжилася в кулуарах

Бійка лідера Радикальної партії Олега Ляшка і його колишнього однопартійця, екс-командира батальйону "Айдар" Сергія Мельничука мала продовження в кулуарах Верховної Ради України, передає кореспондент РБК-Україна.

Як зазначають очевидці, це була чи не найбільша бійка за всю історію українського парламентаризму.

Депутати як кулька викотились із залу засідань і перемістили на місце прес-пойнту біля вікна. В результаті зіткнення від декорацій прес-пойнту майже нічого не залишилося.

Бійка тривала кілька хвилин, депутатів намагалися розборонити, але закінчилося все тим, що Мельничука вигнали із кулуарів та приміщення парламенту взагалі.

Під час бійки Ляшко весь час повторював: "Тушкам не місце в парламенті. Так буде з кожною тушкою!".

Коли інцидент закінчився, Ляшко зібрав засідання фракції.

"Громадянин Мельничук погрожував зачистити в фізичний спосіб частину парламентарів від Радикальної партії і від "Народного фронту" з допомогою зброї. Дослівно це звучало так: "Ми будемо проводити зачистку. Ми вас зачистимо". Тому що він (Мельничук - ред.) працює з росіянами, з російським бізнесом, з російськими олігархами, він повністю зрадив країну, зрадив всіх виборців, які його обирали", - сказав журналістам член фракції Радикальної партії Ігор Мосійчук.

На запитання про те, як Мельничук опинився у фракції Ляшка, Мосійчук відповів: "По рекомендації частини батальйону, але в той же час друга частина просила і до мене зверталася, його не брати в список".

У свою чергу народний депутат з фракції "Народний фронт"Андрій Тетерук прокоментував бійку таким чином: "Це ганьба, для всіх нас це ганьба".

Нагадаємо, сьогодні у Раді побилися нардепи з Радикальної партії з колишнім однопартійцем Мельничуком.

Бійка Ляшка і Мельничука продовжилася в кулуарах

Бійка Ляшка і Мельничука продовжилася в кулуарах

(Фото: РБК-Україна)

Бійка Ляшка і Мельничука продовжилася в кулуарах

(Фото: Влад Содель)