ua en ru

Dragon Ukrainian Properties & Development вирішив продати свої активи

Dragon Ukrainian Properties & Development Plс (DUPD) прийняв рішення про продаж активів.

Рада директорів фонду з управління активами Dragon Ukrainian Properties & Development Plс (DUPD), враховуючи статус повністю проінвестованого, прийняв рішення про продаж активів, передає Комерсант-Україна, посилаючись на повідомлення компанії на альтернативному майданчику Лондонської фондової біржі (AIM LSE), опублікованому ввечері в середу.

"Компанія прийняла нову інвестиційну політику, згідно з якою не буде робити нових інвестицій в ринок нерухомості. При цьому планує монетизувати існуючі інвестиції, і повернути отриману виручку акціонерам", - наголошується в повідомленні.

На відмову від подальшого розвитку проектів нерухомості вплинуло кілька факторів, відзначають в DUPD. Основними з них є повільне відновлення ринку нерухомості (після кризи 2008-2010 років), а також обмеження залучення боргового фінансування.

"Вартість нерухомості, а також обсяг угод на ринку дуже далекі від докризових показників", - йдеться в повідомленні. З урахуванням цього рада директорів DUPD вважає, що зміна инвестполитики в бік планомірної продажу нерухомості компанії в помірковані строки з метою підвищення прибутку акціонерів є найбільш прийнятним варіантом.

Чекати кращих часів, враховуючи реалії ринку, ризиковано, відзначають експерти.

"Краще зараз продавати активи. Очікувати поліпшень на ринку нерухомості в нестабільної економічної ситуації - це додаткові ризики. До того ж для реалізації проектів, згідно зі звітом, у компанії немає грошей, так як є складнощі із залученням боргового фінансування", - зазначає глава інвестбанківського відділу АТ "Сбербанк Росії" Олексій Ращупкін.

Так, на кінець червня минулого року вартість чистих активів компанії склала 180 млн дол, при тому що вона інвестувала в нерухомість близько 300 млн дол. Учасники ринку сумніваються, що DUPD вдасться реалізувати свій портфель на таку суму.
Акціонери DUPD розглянуть питання про затвердження нової політики на позачергових зборах, запланованому на 17 лютого.

Нагадаємо, фонд DUPD заснований ІК Dragon Capital наприкінці лютого 2007 року. У тому ж році компанія залучила в ході IPO 208 млн дол, а при вторинному розміщенні акцій-100 млн дол. В інвестиційний портфель DUPD входять вісім проектів, в основному в комерційній нерухомості. Компанія також володіє 12,51% в Arricano Real Estate, якій належить ТРЦ Sky Mall (50%-1 акція), ТРЦ "Район" в Києві, ТЦ "Сонячна галерея" у Кривому Розі, City Mall в Запоріжжі і "Південна Галерея" у Сімферополі. За підсумками першого півріччя 2013 року чистий збиток DUPD склав 17,72 млн дол, що в 9,2 рази більше, ніж за аналогічний період 2012 року. При цьому чиста вартість активів фонду на 30 червня того ж року знизилася на 8,9% і становив 180,3 млн дол.