ua en ru

ДП "УГК "Nemiroff" просить владу захистити компанію від рейдерських посягань

ДП "УГК "Nemiroff" звернувся до представників вищих органів влади України з проханням захистити компанію від нової хвилі рейдерських атак в цей непростий для всієї країни час. Про це йде мова в офіційній заяві компанії.

Погрози чергового силового захоплення виробничих потужностей в м. Немирів Вінницької обл. почали надходити 28 лютого 2014 р. від осіб, які начебто представляють організацію "Правий сектор". Однак 2 березня 2014 р. лідер "Правого сектора" Дмитро Ярош офіційно спростував причетність його організації до захоплення виробничих підприємств як на Вінниччині, так і в Україні в цілому.

3 березня 2014 р. ініціатори рейдерського захоплення активів Nemiroff Я. Грібов і А. Кіпіш організували під виглядом особистої охорони приїзд до Вінниці й Немирова близько 200 осіб характерної спортивної зовнішності. Завдяки учасникам місцевої "Самооборони" та правоохоронним органам силового захоплення і можливого знищення підприємства вдалося уникнути.

Це вже не перша спроба силового захоплення підприємства рейдерами. Вперше атака на підприємство була здійснена в травні 2011 року.

Тоді Я.Грібов і А.Кіпіш здійснили силове захоплення заводу ДП "УГК "Nemiroff" - основного виробничого та логістичного активу групи Nemiroff.

Робота виробничого комплексу була зупинена майже на два місяці, через що державний і місцевий бюджети недоотримали понад 100 млн грн.

Захоплення підприємства супроводжувалося провокаціями, погрозами на адресу акціонера С.Глусь і його сім'ї, розбійними нападами, замахами на співробітників компанії, а також широкомасштабною інформаційною кампанією, яка викривляла суть того, що відбувається насправді.

ДП "УГК "Nemiroff" звертає увагу на те, що користуючись складною політичною ситуацією в державі, міноритарні акціонери Nemiroff А.Кіпіш і Я.Грібов окрім чергової спроби захоплення активів компанії, дезінформують представників вищих ешелонів влади, прагнучи очорнити репутацію засновника компанії С.Глусь.

Цілеспрямовано маніпулюючи фактами і вибудовуючи імідж С.Глусь як креатури "Партії регіонів" і колишнього режиму, міноритарії Я.Грібов і А.Кіпіш реалізують черговий план незаконного захоплення виробничого підприємства ДП "УГК "Nemiroff" з метою виведення його активів за межі України. Задля цього вони намагаються заручитися підтримкою нової влади за допомогою різноманітних маніпулятивних заяв.

Раніше ними вже був реалізований схожий план з дезінформації вищих органів влади. У 2012 р., представившись головою ради директорів Nemiroff Holdings Limited, але не будучи ним, Я.Грібов підписав звернення до депутатів "Партії регіонів", в якому йшлося про те, що засновник компанії Nemiroff С.Глусь начебто фінансував діяльність опозиційної тоді партії "Батьківщина".

Дане звернення було переадресовано депутатською групою "Партії регіонів" Адміністрації Президента В.Ф. Януковича, тодішньому прем'єр-міністру М. Я. Азарову, екс-спікеру Верховної Ради В. М. Литвину. Таким чином, об'єднані міноритарії отримали підтримку у вищих ешелонах попередньої влади й додаткові переваги в реалізації корупційних схем, що супроводжують рейдерське захоплення компанії Nemiroff.

Наразі загроза рейдерського захоплення компанії та реалізації нового сценарію силового захоплення виробничих потужностей посилюється.

Соціальне напруження в регіоні зростає. У зв'язку з цим ДП "УГК "Nemiroff" офіційно звертається до представників вищих ешелонів української влади (комітету Верховної Ради з питань підприємництва, регуляторної та антимонопольної політики, Міністерства внутрішніх справ України, Генеральної прокуратури України, Урядовому уповноваженому з питань антикорупційної політики) з проханням захисту компанії Nemiroff від незаконних посягань та наданні виваженої об'єктивної оцінки подіям, які відбуваються навколо неї.