ua en ru

ДП "Нафтогазмережі" реорганізоване шляхом приєднання до ДК "Газ України".

Дочірнє підприємство "Нафтогазмережі" національної акціонерної компанії "Нафтогаз України" припиняє свою діяльність внаслідок реорганізації шляхом приєднання до ДК "Газ України". Повідомлення опубліковане сьогодні в газеті "Урядовий кур'єр". Претензії кредиторів приймаються протягом двох місяців з дня опублікування оголошення.

Рішення про ліквідацію ДП "Нафтогазмережі" було ухвалено 13 квітня ц.р. (наказ Міністерства палива та енергетики України від 13 квітня 2010 р. №141/1).

Як повідомлялося, "Нафтогазмережі" - дочірнє підприємство НАК "Нафтогаз України", було створено на виконання постанови Кабміну від 10 червня 2009 р. №775 "Про підвищення ефективності управління державним майном газорозподільних мереж".
Компанія отримала ліцензії на постачання газу за регульованим і нерегульованим тарифами (у Вінницькій і Чернівецькій областях - за регульованим, і на решті території України - за нерегульованим тарифом). Постачання за регульованим тарифом (окрім Чернівецької області) почалися 1 грудня 2009 р. Постачання газу за нерегульованим тарифом дрібному і середньому бізнесу ДП "Нафтогазмережі" почало 1 лютого 2010 р. У компанії повідомляли, що ДП "Нафтогазмережі" уклало понад 6 тис. договорів на постачання газу за нерегульованим тарифом, і більше 400 тис. договорів на постачання газу за регульованим тарифом.